Valmistuin 3.12.2021 kokiksi Sedusta. Nyt haluaisin avata ajatuksiani teille, sillä koronan keskellä ammattiin opiskelu vaatii paljon opettajilta ja opiskelijoilta.

Vaikka teoriassa osaisit jotain, käytännössä sen toteuttaminen ei aina onnistu. Etäopiskelun aikana meillä oli muutamia päiviä myös koululla lähiopetuksena, mutta ne olivat äärimmäisen raskaita. Näihin “lähi”päiviin oli sisällytetty paljon asiaa. 

Työharjoitteluun lähdin epävarmana siitä, osaanko toimia ja tehdä oikein.  Fiilistä helpotti paluu tuttuun työharjoittelupaikkaan. Tein suurimman osan  työharjoitteluista samassa paikassa Kuortaneella.

Olisin halunnut laajasti tehdä harjoittelujaksoja eri firmoissa, mutta paikkojen saaminen oli vaikeaa koronan keskellä. Koronan aiheuttamat rajoitukset ja sulku heikensi yritysten resursseja ottaa opiskelijoita harjoitteluun.

Koronan vaikutusta nuorten opiskeluun on mielestäni vähätelty. Itselleni etäopiskelu oli vaikeinta keskittymisvaikeuden takia. Olen ihmisenä enemmän tekijä kuin kuuntelija. Korona-aikana opetus on ollut myös puutteellista, sillä jokaisen kokkiopiskelijan ei ole ollut mahdollista ostaa raaka-aineita, joita koulussa käsitellään – saatika käyttää niitä ammattikeittiön menetelmin. 

Haluan antaa uskoa teille muille nuorille. Pandemiankin aikana pystyt  valmistumaan, vaikka se rankkaa onkin.

Karoliina Tuikka