Toimintasuunnitelma tehtiin yhdessä 20.2. olleessa nuvatapaamisessa

Sosiaalinen media

Sosiaalisessa mediassa Seinäjoen nuorisovaltuusto haluaa nostaa esiin muunmuassa nuorten vaikuttamismahdollisuuksia, kesätyöpaikkoja ja opiskelumahdollisuuksia. Tavoitteenamme on myös koota lisää kohderyhmää ja tehdä yhteistyötä eri tahojen kanssa. Seinäjoen tapahtumien mainonta ja europarlamenttivaalit tulevat näkymään aktiivisesti sosiaalisessa mediassa. Nuorisovaltuuston blogi sekä nettisivut ovat suurelle yleisölle vielä tuntemattomia, joten niiden mainostus on tärkeä tavoite tulevalle vuodelle.

Tapahtumat

Nuorisovaltuustolla on tapana järjestää ja olla mukana erilaisissa tapahtumissa vuoden mittaan. Tavoitteemme onkin järjestää yksi isompi ja muutama pienempi tapahtuma. Isompia tapahtumia voisivat olla esimerkiksi urheilutapahtuma, bänditapahtuma tai myyjäiset.

Vaalityö

Tänä vuonna järjestetään nuorisovaltuuston vaalit, joten vaalityö on merkittävä osa toimintasuunnitelmaa. Pyrimmekin tavoittamaan mahdollisimman monta seinäjokista nuorta ja saada heidät osallistumaan nuorisovaltuuston vaaleihin. Nuoria pyritään tavoittamaan sosiaalisen median avulla mainosvideoin ja -kuvin. Myös nuorten kohtaaminen on hyvä väylä nuorisovaltuuston toiminnasta kertomiseen, joten kouluille ja erilaisiin tapahtumiin jalkautuminen on meille loistava mahdollisuus. Vaalityötä tehdään koko nuorisovaltuuston voimin, ja kaikille löytyy tekemistä omien taitoje mukaan.

Koulutusviikonloppu

Uusien nuvalaisten koulutusviikonloppu pidetään kahtena päivänä. Molempina päivinä on muutama tunti koulutusta nuorisovaltuutettuna toimimiseen. Koulutuspaikkana toimii esimerkiksi nuorisokeskus tai Pohjan nuorisotila. Koulutusviikonloppuna uuden nuorisovaltuuston jäsenet pääsevät tutustumaan toisiinsa ja ideoimaan tulevaa vuotta.

Nuvatapaamiset

Ennen jokaista kokousta pidämme yhdessä nuvatapaamisen, jossa suunnittelemme tapahtumia ja ideoimme tulevaa. Tapaamisissa voi myös olla rentoa ryhmäytymistä, uusien kuvituskuvien ottamista ja herkkujen syömistä.